Return

Lichtkunst Portiersloge Grafisch Atelier ’s-Hertogenbosch mei 2008

afbeelding van Oorspong in portiersloge

Voor de portiersloge is ‘Oorsprong' ontwikkeld. Een installatie die raakvlakken heeft met het monumentale werk ‘Wolk' uit 2007 (zie: expo)

Op het historische binnenplein van Het Kruithuis in 's-Hertogenbosch was een lichtgevende inflatable te zien die werd omsloten door een tuinkas. Ook bij het Grafische Atelier wordt dankbaar gebruik gemaakt van de omsloten, geborgen binnenruimte van de portiersloge. De passanten worden uitgenodigd even stil te staan bij de overgang van de ene naar de andere ruimte: van binnen naar buiten, van buiten naar binnen.

Wonder van licht en lucht

"Een met lucht gevulde witte bal zweeft zachtjes in blauw licht. Hij beweegt, hij ademt. En hangt als een cocon van rust in de ruimte van de portiersloge van de oude sigarenfabriek van Goulmy en Baar."
"De ontmoeting met haar werk is confronterend. De een ervaart het als griezelig, de ander als een moment van rust en bezinning. Even terug bij jezelf komen, los van de alledaagsheid van het bestaan. Het licht, de beweging en het geluid van een diepe, intense ademhaling, het is een beleving op zich."
"Het zacht zwevende object straalt geborgenheid uit, zo achter het glas van het portiershokje. Ze heeft iets met deze tere, bewegende objecten. En mag haar publiek graag een spiegel voorhouden".
Mary van Erp, Brabants Dagblad, 8 mei 2008.

Foto rechts: Jan Bertens

Grafisch Atelier Den Bosch
Boschveldweg 471
5211 VK 's-Hertogenbosch

Geopend van donderdag t/m zondag
van 13.00 tot 17.00 uur.
073 6134277
www.gadenbosch.nl

Zie archief portiersloge, mei 2008