Return

Seeds of Change lichtbaken ‘s-Hertogenbosch vanaf 21 september 2013

Lichtsculptuur Seeds Of Change In Hoofdkantoor Ricoh Nederland

Seeds of Change lichtbaken ‘s-Hertogenbosch

Seeds of Change bestaat uit 200 ‘armen’ van staal met aan het uiteinde een verlichte vorm van mondgeblazen glas. Deze ‘seeds’ zijn voorzien van RGB LEDs. De armen zijn bevestigd aan een as en vormen een draaiende dubbele helix – verwijzend naar de structuur van DNA. Seeds of Change draait in een rustig tempo, terwijl de bijna 20.000 leds in verschillende patronen geleidelijk van kleur veranderen. Zo wordt de ruimte getransformeerd en ontstaat tegelijk een lichtbaken dat van verre zichtbaar is.

De choreografie van verspringende kleuren verloopt volgens twee scenario’s – één voor overdag en één voor de avond en nacht – waarin een groot aantal geprogrammeerde scènes worden doorlopen. De afzonderlijke kleuren ‘soleren’ ieder op hun beurt, en lopen van onder naar boven. Door die choreografie worden de spiraalvorm en de driedimensionaliteit van het werk geaccentueerd.

De ontmoeting met het werk biedt de mogelijkheid om al kijkend naar de veranderende lichtpatronen mee te gaan in de stroom, een overgave aan het almaar veranderende.

Bekijk de locatie
Brabants Dagblad

Foto Marc Bolsius