Return

Actuele Textielkunsten T-LAB van 3 december 2011 t/m 15 januari 2012 (B)

Oosprong tijdens T-Lab Ronse België

T-LAB presenteert hedendaagse beeldende kunstenaars die op een bijzondere wijze 'textiel' benaderen in hun kunstpraktijk.

De deelnemende kunstenaars tonen met hun werk het vrije onderzoek naar de relevantie die textiel kan hebben in een hedendaagse context via performance, video, installatie, tekeningen, objecten en sculpturen.Textiel is daarbij zowel component als punt van reflectie voor de kunstenaars. De tentoonstelling wil het publiek een inzicht geven in een sterk evoluerend, innovatief en divers 'textiel' kunstenlandschap.

OORSPRONG

"Een met lucht gevulde ovale vorm zweeft zachtjes in blauw licht. Hij beweegt, hij ademt. En hangt als een cocon van rust in de ruimte. Het licht, de beweging en het geluid van een diepe, intense ademhaling, het is een beleving op zich. Dorette Sturm heeft iets met deze tere, bewegende objecten. Zij zoekt de grens op tussen de kwetsbare huid van textiel en de techniek die nodig is om de installatie tot leven te wekken."

De lichtinstallatie wordt in een speciale ruimte gepresenteerd om het publiek de gelegenheid te geven het kunstwerk in alle rust te ervaren.

Locatie:

Campus TIO3, Oscar Delghuststraat 60, 9600 Ronse, België
Open van 10u – 17u
Maandag, Kerst- en Nieuwjaarsweekend gesloten.