Return

iM #1 door het CBK en bArt geselecteerd

afbeelding van inflatable van draagtassen

Op zondag 29 april 2007 heeft Wethouder van Cultuur Rodney van de Weterings de expositie 'Bespiegelingen - van Bosch naar Art' symbolisch geopend door iM #1 leven in te blazen. iM #1 is door het CBK en bArt, gastcuratoren, geselecteerd voor expositie in de Bomzaal van het Kruithuis.

iM #1 Identity Matters

Het werk van Jeroen Bosch (1450-1516) is bedoeld om te lezen en te bekijken. Het zijn sociale cartoons waarmee de verleidingen van die tijd vorm krijgen. Het beeld iM (Identity Matters) materialiseert de verleidingen van deze tijd. Gebruikte draagtassen met reclame uitingen vormen zich tot een groot, opgeblazen mensfiguur. Een collage van tekst en beeld zoals men ook in het werk van Bosch aantreft. Volgepropt met waarden en normen legt dit beeld gevoelige plekken bloot.

Bespiegelingen - van Bosch naar Art; hedendaagse kunstenaars reflecteren op het werk van Jeroen Bosch.

Bespiegelingen is een samenwerkingsverband tussen STOK en het Jheronimus Bosch Art Center. Kunstenaars zijn uitgenodigd eigentijds op Jeroen Bosch te reageren.
De route loopt vanaf Het Kruithuis, Pensmarkt, via de Markt, Hinthamerpromenade, Hinthamerstraat naar het Jheronimusbosch Art Center. Daar eindigt de route met enkele hedendaagse kunstwerken, omgeven door het werk van Bosch zelf. Op diverse plekken in de stad zijn routekranten verkrijgbaar. De entree van het Kruithuis bedraagt € 2,- en de entreeprijs van het JBAC is € 5,-.

29 april t/m 27 mei 2007
Jheronimus Bosch Art Center,
Het Kruithuis, Winkeletalages in de binnenstad van ’s-Hertogenbosch.

www.jheronimusbosch-artcenter.nl