Return

Geluidsinstallatie WISHINGyouWELL opening 3 september 2010 CBK 's-Hertogenbosch

WISHINGyouWELL geluidsinstallatie Dorette Sturm CBK

In opdracht van CBK ’s-Hertogenbosch heeft Dorette Sturm, geïnspireerd door de trappenhal in de toren, een installatie ontworpen die zich in tijd en ruimte ontvouwt. Met licht, geluid en beweging wordt de bestaande omgeving getransformeerd. WISHINGyouWELL wordt tijdens de expositie Local Spac(bk)e geopend en is een jaar te bezichtigen.

WISHINGyouWELL

"Een druppel water vormt zich aan het plafond van het trappenhuis. De druppel zwelt op en valt als hij zijn grootste volume heeft bereikt in een waterbekken. Via het wateroppervlak resoneert het geluid in de ruimte. Onmiddellijk begint zich een nieuwe druppel te vormen, het proces blijft zich eindeloos herhalen."

 

Tentoonstelling Local SPAC(BK)E Verbeelding van ruimte
Start 3 september om 17.00 uur.
De tentoonstelling wordt geopend door wethouder Rodney van de Weterings.

De werken die voor deze tentoonstelling zijn geselecteerd gaan over de verschillende aspecten van het begrip ruimte. Elk benaderen ze dit begrip vanuit hun eigen invalshoek. Sommige zijn een letterlijke vertaling, andere plaatsen zich meer ten opzichte van de ruimte of creëren een nieuwe fysieke ruimte.

Deelnemende kunstenaars:
Jochem van Laarhoven, Anthony Litjes, Gert de Mulder, Har van der Put, Raimon Sibilo, Dorette Sturm, Sabina Timmermans, Marjan Veltkamp, Leopold van de Ven.

CBK ’s-Hertogenbosch
Ingang Boschdijkstraat
openingstijden wo t/m zo 13.00-17.00 uur
routebeschrijving zie www.cbks-hertogenbosch.nl